Naslovna » 3 dana - BUS

Prikaži sve 3 rezultate

Beograd

199,00 KM
Kažu da BEOGRAD nikada ne spava! Zato je za NOVOGODIŠNJU NOĆ garantirano najbolja zabava upravo tamo! No, nije samo noćni život ono što se ima za vidjeti u ovoj susjednoj nam metropoli. Tu je i Beogradska tvrđava sa Kalemegdanom omiljenim šetalištem Beograđana, stari dio Beograda Konak Knjeginje Ljubice, Saborna Crkva, Kapetan-Mišino zdanje, Vukov i Dositejev muzej, Skadarlija… To su samo neka od mjesta koje jednostavno morate vidjeti, a sve skupa je popunjeno turističkim sadržajima i trgovinama sa suvenirima.

Budimpešta

149,00 KM
Termin polaska: 05.08., 19.08., 02.09., 16.09., 30.09., 14.10. I 28.10.2022. Budimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog. Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu.

Graz – Zimska bajka

149,00 KM
Period od sredine novembra do 24.decembra je veoma poseban u Austriji. Svečano ukrašeni gradovi, raskošno okićene jelke, ulice preplavljene drvenim kućicama gdje se nudi obilje slatkiša, suvenira i najrazličitijih proizvoda jesu samo dio prazničnog raspoloženja u susret radosnim novogodišnjim praznicima. Christkindlmarkti su tradicija stara preko četiri vijeka i zapravo su veliki, šareni vašari gdje se uz romantičnu svjetlost svijeća, veselu igru pahulja, miris pečenog kestenja i kuhano vino “glühwein” odvija prava zimska bajka…