Naslovna » Austrija

Prikaži sve 4 rezultate

Beč – Bratislava

169,00 KM
Termin polaska: 26.08., 09.09., 23.09., 07.10., 21.10.2022. Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio sjedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. vijeka. Omiljeno je odredište miliona turista iz cijelog svijeta, najviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima, palatama i raznovrsnoj kulturnoj ponudi. Među mnogobrojnim atrakcijama posebno mjesto zauzimaju Bečka opera, dvorac Šenbrun, Hofburg katedrala sv. Stefana, barokna palata Belvedere Albertina, zabavni park “Prater”, Kvart muzeja, Karlov trg, veliki broj galerija i muzeja i više od 100 pozorišta. Svrstava se među gradove s najvišim kvalitetom života.

Beč 5 dana

229,00 KM
Termin polaska: 25.08., 15.09., 29.09. I 20.10.2022. Beč je aktuelna prijestolnica Austrije i nekadašnji glavni grad moćne Austrougarske imperije. Danas je i moderna turistička metropola na obalama lijepog plavog Dunava sa vidnom namjerom da svakog posjetioca šarmira ljepotom palata carskog Hofburga i šenbrunskih parkova, bogatim umjetničkim kolekcijama i muzičkim naslijeđem, ali i izvrsnim šopingom i provodom u mnogobrojnim restoranima uz obilje piva i domaćeg vina. Beč je i grad u kome su živjeli i stvarali Gete, Frojd, Betoven, Ajnštajn, Mocart i mnogi drugi, a svaki Austrijanac će sa ponosom istaći da je njemački koji oni govore najčistija i najmelodičnija varijanta tog jezika. U Beču je, zapravo, sve posebno, od ljepote njegove panorame do ukusa kolača.

Graz – Zimska bajka

149,00 KM
Period od sredine novembra do 24.decembra je veoma poseban u Austriji. Svečano ukrašeni gradovi, raskošno okićene jelke, ulice preplavljene drvenim kućicama gdje se nudi obilje slatkiša, suvenira i najrazličitijih proizvoda jesu samo dio prazničnog raspoloženja u susret radosnim novogodišnjim praznicima. Christkindlmarkti su tradicija stara preko četiri vijeka i zapravo su veliki, šareni vašari gdje se uz romantičnu svjetlost svijeća, veselu igru pahulja, miris pečenog kestenja i kuhano vino “glühwein” odvija prava zimska bajka…

Klagenfurt

179,00 KM
Svijet u malom na Wörtherseeu”. Ovdje je postavljeno 170 minijaturnih građevina iz pedeset država svijeta. Izgradili su ga profesionalni graditelji modela i visoka tehnička učilišta od izvornih materijala. Najveći je model Bazilike Sv. Petra u Rimu, a najviši CN tornja iz Toronta. Osobito zanimljivi su među ostalima katedrala “Sagrada Familia” iz Barcelone, te Space Shuttle, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje.