Prag

Češka, Prag

Trajanje: 6 dana

Polasci Prag

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Maj
30
6 dana
Jun
20
6 dana
Jul
11
6 dana
Avg
22
6 dana
Sep
12
6 dana
Sep
26
6 dana
Okt
10
6 dana
Okt
24
6 dana
Nov
21
6 dana
Putovanje Prag
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Prag

Trajanje: 6 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – PRAG

Polazak iz Sarajeva u 16:00 sati ispred Zemaljskog muzeja; polazak iz Zenice u 17.30 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 19.15 sati sa BP Petrić; polazak iz Banja Luke u 21.00 sati sa stare autobuske stanice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

2
DAN
DAN: PRAG

Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. vijeka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno mogućnost organizovanja izleta Čari Praga noću – šetnja Vaclavskim namjestima, ulica Na prikope, Trgom republike, ulica Celetna, Staromesnim namjestima, šetnju završavamo u Jevrejskoj četvrti. Dolazak do centra gdje počinje izlet kao i povratak u hotel je u sopstvenoj organizaciji.. Noćenje.

3
DAN
DAN: PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

4
DAN
DAN: PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora,… U poslijepodnevnim satima povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativno vožnja brodom po Vltavi gdje ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. Noćenje.

5
DAN
DAN: PRAG – BEČ – ZAGREB

Doručak.Napuštanje hotela i polazak za Beč. Po dolasku u Beč panoramsko razgledanje grada: Hofburg, Parlament, Gradska kuca, Opera, Kertner strasse, Marijahilfe strasse (šoping ulica)… Slobodno vrijeme za šoping i šetnju gradom. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH uz usputne pauze prema potrebi grupe.

6
DAN
DAN: BANJA LUKA – SARAJEVO

Dolazak na odredište u jutarnjima satima.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

Prijevoz modernim turističkim autobusom

Smještaj u hotelu sa 3* u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom

Obilazak Praga u pratnji stručnog turističkog vodiča

Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti

Putno zdravstveno osiguranje

Individualni troškovi

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

Vožnja brodom Vltavom;

Karlove Vari;

Drezden  

Prag noću

Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cijena fakultative podložna je promjeni, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PRAG”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●