Crna Gora

Crna Gora, Budva

Trajanje: 4 dana

Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Prema legendi, osnivač Budve bio je Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona, vladar Tebe, muž Aresove i Afroditine kćeri Harmonije. Usponi velikih sredozemnih kultura obilježili su duh ovog grada, koji se osjeća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dijela Jadrana. Kao turističko odredište ovaj grad je poznat odavno – prvi turisti ovdje su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i “metropolom turizma” jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je prije svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a darovala mu je neponovljivu ljepotu sunca, mora i nisku bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina.Panoramom budvanske rivijere rasprostranjeni su slikoviti, prirodnim ljepotama prožeti gradići koji ovom dijelu obale daju neponovljivu draž.

Polasci Crna Gora

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Sep
26
4 dana
Okt
10
4 dana
Okt
24
4 dana
Putovanje Crna Gora
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Crna Gora

Trajanje: 4 dana

1
DAN
DAN: BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO – MOSTAR

Polazak autobusa iz Banja Luke u 01.00h sa stare autobuske stanice (Zenica – 05.00h, Doboj 03.00h, Sarajevo 06.30h, Mostar 09.00h). Vožnja autobusom kroz BiH sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Nastavak vožnje do Crne Gore uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Herceg Novi, najmlađi od svih starih obalnih gradova kojeg je herceg Stjepan Vukčić preimenovao prema svojoj tituli i dodao mu pridjev novi. Grad je tokom povijesti mijenjao mnogo vladara što je utjecalo na arhitekturu grada, a pomorci su donosili različite egzotične biljke zbog čega grad izgleda poput minijaturnog botaničkog vrta. Slobodno vrijeme za šetnju, kafu i osobne programe. Nastavak vožnje do Budve, jednog od najstarijih naselja na Jadranu kojeg su prema legendi osnovali Feničani. Smještaj u hotel. Večernja šetnja starom gradskom jezgrom: zidine Starog grada, Kaštel, crkva sv. Ivana… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

2
DAN
DAN: BUDVA – CETINJE – NP LOVĆEN – KOTOR – BUDVA

Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Cetinje i Lovćen. Razgled Cetinja, stare prijestolnice Crne Gore koji zbog mnogobrojnih kulturoloških spomenika nazivaju gradom-muzejom: Njegošev muzej – Biljarda – Manastir – Plavi dvor… Nastavak vožnje poznatim Lovćenskim serpentinama koje su tokom 19.st. sagrađene kao put koji spaja Kotor i Njeguše u smjeru Nacionalnog parka Lovćen koji je prepoznatljiv po specifičnim karakteristikama flore i faune s obzirom da se nalazi na spoju dvije klimatske zone, mediteranske i kontinentalne te autentičnim starim kućama uz seoska gumna. Posjetit ćemo mauzolej Petra II. Petrovića Njegoša, znamenitog crnogorskog vladike i pjesnika iz 19. stoljeća s kojeg se pruža nezaboravni pogled na Bokokotorski zaljev koji je građen prema skicama poznatog umjetnika Ivana Meštrovića. Nastavak vožnje do srednjovjekovnog gradića Kotora čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Razgled Kotora: katedrala sv. Tripuna, palača Prima, crkva sv. Luke, crkva sv. Marije…. Povratak u Budvu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3
DAN
DAN: BUDVA – SKADARSKO JEZERO – BUDVA

Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Nacionalni park Skadarsko jezero koje je najveće jezero Balkana, a ujedno i najveći nacionalni park ovog dijela Europe kojim dominiraju vodeni i močvarni ekosistemi. Skadarsko jezero ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i utvrđenja te narodna arhitektura koja obiluje ribarskim selima, starim mostovima, mlinovima i bunarima. Vožnja do gradića Virpazar, privlačnog ribarskog mjestašca na obali jezera. Ukrcaj na brod i plovidba jezerom s uključenim ručkom tokom koje ćemo ući unutar granica samog nacionalnog parka te ćete imati priliku vidjeti poznate kudrave pelikane koji su zaštitni znak Skadarskog jezera. Povratak u Budvu. Noćenje.

4
DAN
DAN: BUDVA – DUBROVNIK – BIH

Doručak. Vožnja prema Dubrovniku. Razgled grada: Vrata od Pila, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Stradun, crkva sv. Vlahe, Vrata od Ploča, Palača Sponza, Knežev dvor, Zgrada glavne Straže, Katedrala… Slobodno vrijeme za vlastite programe, posjet Zidinama ili vožnju žičarom do vidikovca na Srđu.  Nastavak putovanja autobusom uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

● Prijevoz autobusom na navedenoj relaciji 

● 3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvjezdice u Budvi. 

● Razgledanja gradova po programu 

● Usluge profesionalnog turističkog vodiča 

 ● Troškovi organizovanja putovanja.

Cijena ne uključuje

● Fakultativni izleti i ulaznice u kulturno istorijske spomenike 

● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI:

fakultativni izlet brodom po Skadarskom jezeru (uključuje ulaznicu u NP Skadarsko jezero s krstarenjem brodom po jezeru uz aperitiv i ručak (riblji menu), minimalno 20 putnika, prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta) 

fakultativni izlet Cetinje i Lovćen (uključuje ulaznicu za NP Lovćen, razgled Cetinja i razgled Kotora s lokalnim vodičem, minimalno 20 prijavljenih putnika, prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)

Mogućnost posjeta Nacionalnom parku Lovćen ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. U slučaju nemogućnosti odlaska na Lovćen biti će ponuđen izlet Cetinje, Kotor i Perast

NAPOMENE ZA PUTOVANJE “CRNA GORA I DUBROVNIK”


Rok za prijavljivanje je najkasnije deset dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA


Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a


Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●