Pariz

Francuska, Pariz

Trajanje: 8 dana

Pariz – grad svjetlosti, mode, francuske revolucije, istorije i kulture… Pominjanje njegovog imena u cijelom svijetu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. One koji su boravili u ovom gradu ljubavi, vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu Jelisejska polja…

Polasci Pariz

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Jun
29
8 dana
Sep
14
8 dana
Sep
28
8 dana
Okt
12
8 dana
Okt
26
8 dana
Nov
23
8 dana
Putovanje Pariz
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Pariz

Trajanje: 8 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA

Polazak iz Sarajeva u 15.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica u 16.15h, Doboj u 17.45h, Banja Luka u 20.00h). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2
DAN
DAN: MINHEN

Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Obilazak grada: Karlsplac, Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova vijećnica, Hitlerova pivnica Hofbrojhaus, Rezidencija bavarskih kraljeva, Hofgarten, Engleska bašta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3
DAN
DAN: PARIZ

Po dolasku u Pariz (prijepodnevni sati), obilazak grada: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima fakultativni odlazak u boemsku četvrt Montmartre i posjeta famoznoj crkvi Sacre Coeur. U neposrednoj blizini je i Pigalle, mjesto koje najviše obilježavaju brojni cabareti, kao što je Moulin Rouge i njegove Can-Can plesačice. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4
DAN
DAN: PARIZ – LUVR – AJFELOVA KULA

DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping i fakultativna posjeta muzeju Luvr sa svojim neprocjenjivim zbirkama umjetničkih djela zbog kojih se svrstava u red najbogatijih na svijetu. U poslijepodnevnim satima fakultativna posjeta Ajfelovom tornju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

5
DAN
DAN: PARIZ – VERSAJ – PARIZ

DORUČAK. Preporučujemo prijepodnevni posjet dvorcu Versailles (izlet uz doplatu za minimum 15 prijavljenih putnika). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palace. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

6
DAN
DAN: PARIZ – DIZNILEND – MINHEN

DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja do večernjih sati kada je predviđen polazak za BiH a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Diznilendu – najpoznatijem zabavnom parku u Evropi! Noćna vožnja prema Salzburgu.

7
DAN
DAN: SALZBURG – BIH

Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Obilazak Mocartovog grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Hotel Zaher, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg sa najljepšim pogledom na grad i rijeku Salcah. Šoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja do BiH preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8
DAN
DAN: BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

U cijenu aranžmana uključeno:

– Prijevoz modernim turističkim autobusom

– Smještaj u hotelu sa 2/3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Parizu

– Obilazak Minhena i Salzburga u pratnji stručnog turističkog vodiča

– Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

– Fakultativni izleti

– Obavezna gradska komunalna taksa 1 EUR po danu, plaća se na recepciji hotela

– Putno zdravstveno osiguranje

– Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI

Pješačka tura (prijevoz metroom) 
muzej Luvr (prijevoz metroom) 
Versaj (prijevoz metroom ili vozom) 
 Krstarenje Senom 
 Ajfelov toranj 

PRIJAVE I UPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE VERSAJ, DIZNILEND, LUVR I I AJFEL SU OBAVEZNE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA. PRIJAVE ZA MONTMARTRE I KRSTARENJE SENOM SE VRŠE NA LICU MJESTA.

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

- Versaj 

- Krstarenje Senom 

-  Diznilend

- Ajfelov toranj 

-  Muzej Luvr 

- Montmartre

PRIJAVE I UPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE VERSAJ, DIZNILEND, LUVR I I AJFEL SU OBAVEZNE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA.


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●