Atina

Grčka, Atena

Trajanje: 6 dana

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

Polasci Atina

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Sep
12
6 dana
Okt
17
6 dana
Nov
21
6 dana
Putovanje Atina
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Atina

Trajanje: 6 dana

1
DAN
DAN: BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

Polazak iz Sarajeva u 11:00h ispred Zemaljskog muzeja, iz Zenice u 09.45h, Doboja u 08.15h, Banja Luke u 06.00h. Vožnja preko Srbije i Makedonije prema Atini uz pauze prema potrebi grupe.

2
DAN
DAN: ATINA – GRČKO VEČE

Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zeusovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

3
DAN
DAN: ATINA – AKROPOLJ – PIREJ – SUNION – ATINA

Doručak. Prijepodne slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine antičkog svetilišta posvećenog boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon, Propileji…. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za PIREJ, SUNION, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4
DAN
DAN: ATINA – PELEPONEZ – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni – Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5
DAN
DAN: ATINA

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme za kupovinu i individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH.

6
DAN
DAN: SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA

Dolazak na odredište u kasnim poslijepodnevnim satima. (Kraj usluga)

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

- Prijevoz modernim turističkim autobusom

- Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Atini (širi centar)

- Obilaske prema programu u pratnji turističkog vodiča

- Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

– Fakultativni izleti

– Putno zdravstveno osiguranje

– Individualni troškovi

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

– Grčko veče (restoran)

– Peloponez 

– Pirej, Sunion

– Akropolj


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ATINA”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●