Venecija 4 dana

Italija, Venecija

Trajanje: 4 dana

Venecija (“Kraljica Jadrana”, “Nevjesta mora”, “Grad mostova”, “Grad vode”) ili već kako god je zvali, izgrađena na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umjesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop – jednostavno je grad koji morate vidjeti i doživjeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svjetske baštine UNESCO-a.

Polasci Venecija 4 dana

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Jun
21
4 dana
Jul
05
4 dana
Jul
19
4 dana
Avg
02
4 dana
Avg
16
4 dana
Avg
30
4 dana
Sep
13
4 dana
Sep
20
4 dana
Sep
27
4 dana
Okt
04
4 dana
Okt
11
4 dana
Okt
18
4 dana
Okt
25
4 dana
Nov
01
4 dana
Nov
22
4 dana
Putovanje Venezia 4 dana
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Venecija 4 dana

Trajanje: 4 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – BANJA LUKA – LIDO DI JESOLO (okolina)

Sastanak grupe u 16.30 h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u 17.00 h (Zenica – 18.15h, Doboj 19.45h, Banja Luka 22.00h). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2
DAN
DAN: LIDO DI JESOLO (okolina)

Dolazak u luku Punta Sabioni u prijepodnevnim satima. Kraća vožnja brodićem do venecijanske rive (uz doplatu) i po iskrcavanju šetnja gradom: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja… Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Odlazak do hotela i smještaj u hotel. NOĆENJE.

3
DAN
DAN: LIDO DI JESOLO (okolina) – VERONA – PADOVA – BANJA LUKA – SARAJEVO

DORUČAK. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti ili fakultativni izlet za Veronu i Padovu : grad Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća, Julijin balkon… U povratku obilazak Padove u pratnji turističkog vodiča: Trg Prato del Vale, bazilika Sv. Antonia, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe. Polazak za BiH u ranim večernjim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

4
DAN
DAN: SARAJEVO

Dolazak na odredište u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prijelazima ).

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

prijevoz modernim turističkim autobusom

smještaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u regiji Veneto

obilaske prema programu u pratnji profesionalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti i ulaznice u kulturno istorijske spomenike

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotele u Lidu di Jesolu i okolini – po osobi i plaća se na recepciji hotela

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

– Vožnja brodićem do venecijanske luke 

– Verona i Padova (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cijena fakultative podložna je promjeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.


VAŽNA NAPOMENA: U proceduri je donošenje zakona o uvođenju takse za ulazak u Veneciju koji bi trebalo da stupi na snagu od 01.05. 2019. u iznosu od 3 do 10 eur po osobi, u zvisnosti od perioda ulaska na teritoriju grada Venecije (sezona i vansezona). Taksa će se plaćati na licu se mjesta .


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “VENECIJA”

● Hoteli u koje će grupa biti smještena se nalaze u okolini mjesta Lido Di Jesolo u mjestima Oderzo, Noventa di Piave, Conegliano, Brunera, Monastier di Trevisou, San Donà di Piave ili Lido di Jesolo . Hoteli raspolažu, restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su standardno opremljene TWC-om, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni.

● Rok za prijavljivanje je najkasnije deset dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 50 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●