Budimpešta 3 dana

Mađarska, Budimpešta

Trajanje: 3 dana

Budimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog.

Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu.

Polasci Budimpešta 3 dana

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Sep
29
4 dana
Okt
06
4 dana
Okt
13
4 dana
Okt
20
4 dana
Okt
27
4 dana
Nov
24
4 dana
Dec
15
4 dana
Putovanje Budimpešta 3 dana
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Budimpešta 3 dana

Trajanje: 3 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – BUDIMPEŠTA

Sastanak putnika na parkingu ispred Zemaljskog muzeja u 20.30 sati. Polazak autobusa 21.00 sati. (Polazak iz Zenice u 22.15 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 23.45 sati sa Gazprom pumpe). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2
DAN
DAN: BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Razgledanje grada autobusom i pješice: Milenijumski trg gdje se nalaze Muzeji lijepih umjetnosti, Cirkus, Luna park, dvorac Vajdahunjadi, čuveni restoran Gundel… Vožnja bulevarom Andraši, Trg Oktogon, muzička akademija Franc List, Opera, bazilika sv. Stefana, Parlament Mađarske… Prelazak preko Lančanog mosta i vožnja do Budima. Obilazak Budimske tvrđave, zatim Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Taban varoši, Citadele sa spomenikom sv. Gelertu i Spomenikom slobode. Prelazak mosta Eržebet na peštansku stranu. Šetnja ulicom Vaci do poslastičarnice Žarbo. U poslijepodnevnim satima (prema hotelskim pravilima iza 14 sati) smještaj u hotel. U ranim večernjim satima jednosatni fakultativni izlet brodom “Budimpešta sa Dunava”: Lančani most, Most slobode, mostovi Margit, Eržebet i Sečenji, Parlament, brdo Gelert. Povratak u hotel. Noćenje.

3
DAN
DAN: BUDIMPEŠTA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

Doručak. Šetnja pješačkom zonom ulice Vaci i središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i trga Vorosmarty. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe a mi vam preporučujemo fakultativni izlet – posjeta tržnom centru KAMPONA i obilazak Tropikarijuma gdje je na veoma zanimljiv način prikazan biljni i životinjski svijet tropskih predjela. U večernjim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Hrvatsku i BiH. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima četvrtog dana.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

prijevoz modernim turističkim autobusom

smještaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom

usluge pratioca grupe

troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti i ulaznice u kulturno istorijske spomenike

Doplata za jednokrevetnu sobu 

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI


● Izlet autobusom i brodom ” Budimpešta sa Dunava”  prijevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednosatna vožnja brodom , usluge vodiča i čaša šampanjca.

● Obilazak Budimpešte u pratnji stručnog turističkog vodiča

● Posjeta tržnom centru Kampona i Tropikarijumu 


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BUDIMPEŠTA”

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana prije polaska na put ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Kosmopolita, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.

● Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●