Berlin

Njemačka, Berlin

Trajanje: 6 dana

Berlin je skup svega, svačega i svakoga, grad lijepih i prijatnih ljudi, grad umjetnosti, grad koji živi i diše sa svim svojim posjetiocima. Bogata istorija, kulturno istorijski spomenici, muzeji-barovi, pivnice, pabovi, skvotovi, grafiti, napuštene umjetničke kolonije, komore, bunkeri i skloništa iz Drugog svjetskog rata… Poznate znamenitosti za obilazak su Berlinski zid, Siegesseule, Brandenburška kapija, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, ulica Unter den Linden. Willkommen!

Polasci Berlin

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Okt
17
6 dana
Putovanje Berlin
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Berlin

Trajanje: 6 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA – ZAGREB – GRAZ

Sastanak putnika na parkingu ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 12.30 sati. Polazak autobusa u 13.00 sati; polazak iz Zenice u 14.15 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 15.45 sati sa Gazprom pumpe; polazak iz Banja Luke u 18.00 sati sa stare autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

2
DAN
DAN: BERLIN

Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Republike, Fridrihštrase, granični prelaz „Checkpoint Carlie“ simbol podijeljenog Berlina, Brandenburška kapija, Rajhstag, Potsdamer plac, Zlatna Elza (spomenik boginje pobjede), Kurfustendam, Berlinska katedrala, Aleksandrov trg, ostaci Berlinskog zida…Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3
DAN
DAN: BERLIN – POTSDAM – BERLIN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet za Lajpcig grad brojnih kulturnih istorijskih i ostalih znamenitosti, grad dobre zabave, restorana, pabova, kafića,…. Uživat ćete u uskim popločanim ulicama starog grada, kućicama iz srednjeg vijeka, Vidjećete Altes Rathaus gradska vijećnica, Auerbach’s Keller –kafana iz srednjeg vijeka koja slavu duguje čuvenom književniku Geteu, koji ga je kasnije opisao u djelu Faust, Thomaskirche (Crkva Svetog Tomasa), Völkerschlachtdenkmal (Spomenik narodne bitke), Operu, Univerzitet jedan od najsatrijih univerziteta u Evropi …. Slobodno vrijeme po dogovoru sa vodičem. Nastavak puta za Potsdam, branderburšku prijestolnicu – nekada rezidenciju Pruskih kraljeva a danas mjesto poznato po nevjerovatnoj ljepoti pejzaža, parkovima, kraljevskim palatama i drugim znamenitostima od kojih su mnogi pod zaštitom Unesco-a. Povratak u Berlin u večernjim satima. NOĆENJE.

4
DAN
DAN: BERLIN – TROPICAL ISLAND – BERLIN

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tropical Island, tropski raj smješten u hangaru na površini od 66000m2. Ovaj centar za odmor ima plažu, lagunu, tobogane, restorane, kafiće i avanturistički park, sa temperaturom vazduha oko 26°C i temperaturom vode 28°C. Slobodno vrijeme za odmor. Povratak u Berlin. Noćenje.

5
DAN
DAN: BERLIN – DREZDEN – BIH

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Drezden. U popodnevnim satima dolazak u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Slobodno vrijeme za kupovinu i individualne aktivnosti do polaska.. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH. Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju prema BiH.

6
DAN
DAN: GRAZ – SARAJEVO

Dolazak na odredište u večernjim satima.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

Prijevoz modernim turističkim autobusom

Smještaj u hotelu sa 2/3* u Berlinu (van centra) na bazi 3 noćenja sa doručkom

Obilazak Berlina i Drezdena u pratnji stručnog turističkog vodiča

Troškovi organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti

Putno zdravstveno osiguranje

Individualni troškovi

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

● izlet “Lajpcig i Carski grad Potsdam” 

● izlet “Tropical Island” (Trebalo bi ponijeti kupaći kostim)

● Prijavljivanje za izlete i posjete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Njemačkoj, isključivo u eurima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posjete bi mogli da se realizuju uz korekciju cijene.

 


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BERLIN”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●