Slovenija

Slovenija, Kranj

Trajanje: 4 dana

Emona, Laibach ili Lubiana, sve su to isti nazivi za glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Ljubljana ima sve što imaju moderne metropole a uz to je uspjela očuvati ljubaznu i opuštenu atmosferu malog mjesta. Ona je živopisan i živahan grad koji iznenađuje. Područje koje uz Ljubljanu obuhvaća i 25 okolnih općina odlikuju tradicionalna gostoljubivost, raznolika priroda, ugodni manji gradovi, tvrđave i dvorci, seoske crkve sa bogatom umjetničkom ostavštinom i kvalitetne domaće gostionice.

Bled – Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojega se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok!

Polasci Slovenija

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

01
4 dana
08
4 dana
29
4 dana
Apr
27
4 dana
Maj
10
4 dana
Maj
24
4 dana
Putovanje Slovenija
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Slovenija

Trajanje: 4 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA – LJUBLJANA

Polazak autobusa iz Sarajeva u 22.00h ispred Zemaljskog muzeja (Zenica-23.15h, Doboj-00.45h, Banja Luka-03.00h). Noćna vožnja preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2
DAN
DAN: LJUBLJANA – KRANJ

Po dolasku u Ljubljanu, informativno razgledanje grada: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet… i kraće slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U poslijepodnevnim satima kraća vožnja do Kranja i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

3
DAN
DAN: KRANJ – KLAGENFURT – PODBREŽJE – KRANJ

DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Austrije i posjeta Klagenfurtu uz mogućnost šopinga u najvećem tržnom centru južne Austrije u centru Klagenfurta – City Arkaden. U večernjim satima mogućnost fakultativne posjete tipičnoj slovenačkoj kmetiji u Podbrežju – jednoj od najboljih u Sloveniji uz mogućnost kupovine domaćih proizvoda. NOĆENJE.

4
DAN
DAN: KRANJ – BLED – BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

DORUČAK. Nakon doručka, odjava iz hotela i kraća vožnja do Bleda. Slobodno vrijeme na Bledu za šetnju pored jezera, obilazak crkvice ili vožnju brodićem (individualno); rastanak od ovog istinskog dragulja prirode – neka bude uz kafu i pravu »blejsku kremšnitu«. Sastanak grupe i polazak za BiH oko 14.00h. Dnevno-noćna vožnja preko Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak na odredište u večernjim satima.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

Prijevoz modernim turističkim autobusom

Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kranju

Obilazak Ljubljane i Bleda u pratnji stručnog turističkog vodiča

Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

– Izlet u Klagenfurt 

– Posjeta kmetiji u Podbrežju sa degustacijom 


NAPOMENE ZA PUTOVANJE “SLOVENIJA”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. 

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.