Andaluzija

Španjolska, Malaga

Trajanje: 5 dana

Zemlja strasti; „najšpanskiji“ dio Španije. Andaluzija je nešto što svako mora u životu vidjeti! Nevjerovatna istorija, čudesni pejzaži, fantastični gradovi... Miris divljih pomorandži, ljepota koja pomućuje um... Priče koje vode ka beskraju... Čudesno lijepa i mirisna. Dok koračate njenom kaldrmom sjećanja, čućete vijekove kako odjekuju. Kada se nađete u Granadi, pogled će vam se zaplesti o Alhambru, jednu od najljepših palata na svijetu. Iz pećina Zambre, čućete špansku gitaru, a ako budete imali sreće, vidjećete i cigane kako plešu taj čudesni flamenko, ples ljubavi i strasti. Kordoba sa nevjerovatnom Meskitom vas neće ostaviti ravnodušnima. Sevilja će vas očarati svojim kvartovima i raskošnim palatama i crkvama. Malaga je baš kao sladoled, ukusna i neodoljiva. O Rondi je čuveni njemački pjesnik Rajner Marija Rilke napisao "Ništa u cijeloj Španiji nije više iznenađujuće od ovog divljeg grada", a njome su bili opčinjeni i Ernest Hemingvej i Orson Vels. Ovo je pravo putovanje za sve one koji tragaju za snovima... Andaluzija vas čeka!

Polasci Andaluzija

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Okt
17
5 dana
Putovanje Andaluzija
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Andaluzija

Trajanje: 5 dana

1
DAN
DAN: BIH - ISTANBUL – MALAGA

Sastanak na sarajevskom aerodromu u 7.15h ujutro. Prijava na let kompanije „Turkish Airlines“ za Istanbul. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i polijetanje u 09.15h. Let preko Istanbula za Malagu. Po dolasku u Malagu u 17.00h, slijedi transfer do centra grada i razgledanje grada. Prošetaćemo se kroz grad i uživaćemo u ambijentima. Vidjećemo Katedralu, rodnu kuću i spomenik Pabla Pikasa, Alkazar, trg Ustavnosti,... Slobodno vrijeme za šoping, posjetu Pikasovom Muzeju. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2
DAN
DAN: SEVILJA

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na fakultativni izlet do SEVILJE. Šetnja gradom uz obilazak veličanstvenog trga Španije, jedinstvenog trga sa raskošnim palatama. Jednosatna pauza na trgu. Nastavak šetnje uz razgledanje nekadašnje Kraljevske tvornice duhana, La Judarija – jevrejska četvrt grada sa slikovitim ulicama, Katedrala – jedna od najvećih crkvi na svijetu, remek-djelo gotske umjetnosti, La Hiralda – simbol Sevilje (remek-djelo Mudehar stila), Alkazar – srednjovijekovno središte Mavara, raskošna kraljevska rezidencija. Slobodno vrijeme do 18h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

3
DAN
DAN: RONDA - KORDOBA

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na cjelodnevni fakultativni izlet. Odlazak do veličanstvene RONDE, grada slavne koride i nevjerovatnog kanjona El Tajo dubokog 12m. Kraći obilazak grada uz razgledanje Koride „Plaza de Toros“ koja se smatra najstarijom u Španiji, potom prelazak Novog mosta koji se nalazi nad kanjonom reke Gvadalvin, i šetnja starim gradom. Vidjećemo palatu „Mavarskog kralja“ i plemićku palatu markiza de Salvatiera... Slobodno vrijeme do 13h. Nastavak putovanja do divnog srednjovijekovnog grada KORDOBE. Kordoba je vijekovima bila središte Mavarskog kalifata, i kao takva je izrastala u raskošni/magični grad. Po dolasku slijedi obilazak grada u trajanju od oko 1,5 sata. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svijetu, u kojoj su vrijeme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obići ćemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva. Slijedi šetanja starim gradom. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dijela Kordobe. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Kordobe u 19h. Povratak u Malagu u hotel oko 21.30h. Noćenje.

4
DAN
DAN: GRANADA

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na cjelodnevni fakultativni izlet do GRANADE. Odlazak do centra grada i kraća šetnja sa obilaskom Katedrale i Kraljevske kapele (bez ulaska). Slobodno vrijeme uz preporuku da se prošetate do Sakromontea, dijela grada u kojem žive Romi. Tu se nalaze čudesne Zambre, pećine u kojima su nekada živjeli, a danas kultno mjesto pravog, autentičnog Flamenka. Svakako je preporuka da posjetite raskošnu kraljevsku rezidenciju Alhambra. Alhambra je nevjerovatan kompleks koji je nastao tokom vladavine Mavara. Najznačajnija palata u kompleksu je rezidencija dinastije Nasrida. Čudesni arhitektonski sklop sa islamskom umjetnošću koja je dosegla upravo u ovoj palati svoj vrhunac. Pored palate Nesrida, tokom posjete je neizostavno vidjeti čuvene Heneralife vrtove. Polazak iz Granade ka Malagi u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5
DAN
DAN: MALAGA – BIH

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Transfer na aerodrom i prijava za let za Istanbul. Let u 12.15h a dolazak u Sarajevo u 19.55h. Kraj programa.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

· Povratnu avionsku kartu na relaciji Sarajevo – Malaga – Sarajevo sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg


· Transfer aerodrom Malaga – hotel – aerodrom Malaga


· 4 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u apart-hotelu ili hotelu sa 3* ili sa 4* u regiji Malage, u zavisnosti od smjene


· Smještaj u 1/2 i 1/2+1 studije sa kupatilom (1/2 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)


· Usluge vodiča – pratioca grupe


· Malaga City Tour prema programu


· Organizacione troškove

Cijena ne uključuje

§ Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu


§ Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po cijeni od 2 KM po danu za uzrast 18-65 god; stariji od 65 god. plaćaju polisu 4 KM po danu)


§ Ostale nepomenute usluge


§ Doplatu za jednokrevetni studio – 300 KM


§ Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 16 €; hotel 4* ukupno 20 €


§ Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (cene su date dole)

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI I AKTIVNOSTI:


PRIJAVA OBAVEZNO U AGENCIJI MINIMUM 20 DANA PRIJE PUTOVANJA! NA LICU MJESTA NEĆE MOĆI BITI VRŠENA DODATNA PRIJAVA NITI MIJENJANJE NAPRAVLJENE REZERVACIJE! PLAĆANJE JE ISKLJUČIVO NA LICU MJESTA. MINIMALNI BROJ POTREBAN ZA REALIZACIJU SVAKOG PROGRAMA IZNOSI 18 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. UKOLIKO SE NA NEKI OD PONUĐENIH IZLETA NE PRIJAVI DOVOLJAN BROJ PUTNIKA, IZLET SE MOŽE REALIZOVATI ISKLJUČIVO UZ KOREKCIJU CIJENE SHODNO BROJU PRIJAVLJENIH!


CIJENE I REALIZACIJA FAKULTATIVNIH AKTIVNOSTI SU U ISKLJUČIVOJ NADLEŽNOSTI LOKALNOG PARTNERA.


Cjelodnevni izlet prema programu za Sevilju 80 €


Cjelodnevni izlet prema programu za Rondu i Kordobu 75 €


Cjelodnevni izlet prema programu za Granadu 75 €


Poludnevni izlet prema programu za Marbelju 50 €


NAPOMENA ZA POSJETU ALHAMBRI – ulaznice je u ovom trenutku moguće isključivo kupiti „on-line“. Cijena ulaznice je promjenljiva i formira se shodno broju rezervacija koje su vezane za određeni dan i sat posjete. Trenutna cijena, u trenutku objavljivanja programa iznosi 19,09€. Za obilazak kompleksa vam je potrebno ne manje od dva do tri sata. Ukoliko sami rezervišete i kupujete „on-line“ ulaznicu biće vam potreban i pasoš jer prilikom rezeracije ostavljate podatke iz pasoša. Pasoš je obavezan dokumenat uz kupljenu ulaznicu za ulazak u kompleks Alhambre. Datum posjete je prema programu putovanja, a vrijeme koje je potrebno da izaberete je između 14h i 15h. Agencija može posredovati u kupovini karte „on-line“, ali u tom slučaju je cijena za pravna lica 26 €. Takođe, agencija nema uticaj na raspoloživost karti u datom terminu! Prema praksi, karte u visokoj sezoni (april-oktobar) se moraju kupiti i do dva mjeseca unaprijed! Link: https://tickets.alhambra-patronato.es/en/