Švajcarska tura

Švicarska, Zürich

Trajanje: 7 dana

Švajcarska – alpska zemlja, nastala prije osam vijekova slobodnom voljom građana, danas je jedna od najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svijetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbjeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, njemački i retroromanski). Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svjetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svjetska trgovinska organizacija. Vijeće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mjesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne ljepote njenih alpskih predijela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine.


Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi poslije Vatikana, Monaka i San Marina – smještena je na samo 160 km2, između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva vijeka – počela je da odobrava inostranim firmama prije dvije decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti…

Polasci Švajcarska tura

Izaberite datum polaska i broj putnika za točan prikaz cijene putovanja!

Okt
10
7 dana
Putovanje Švajcarska tura
Ležaja: 2
Loading...
od
Ukupno
KUPI SADA
ODABERITE BROJ PUTNIKA!

Itinerer Švajcarska tura

Trajanje: 7 dana

1
DAN
DAN: SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA

Polazak iz Sarajeva u 12.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica 13.45h, Doboj 15.15h, Banja Luka 17.15h). Vožnja kroz Hrvatsku Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.

2
DAN
DAN: BREGANA – VADUZ – CIRIH (oko 840 km)

Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Lienza, Insbruka. Dolazak u Vaduz u jutarnjim satima. Posjeta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha (oko 110 km). Po dolasku u Cirih koji leži na obalama rijeka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, panoramsko razgledanje grada. Vožnja kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, zatim kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pješice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad rijeke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku vijećnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3
DAN
DAN: CIRIH – Jezero LUCERN – CIRIH (oko 190 km)

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane željeznice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gdje je Forum švajcarske istorije gdje posjetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje “srce Švajcarske”, posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio posljednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vrijeme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovijekovnih zidina Muzek u stari dio grada bogatog zgradama iz srednjeg vijeka. Moguća vožnja prvom zupčanom željeznicom Europe Rigi (doplate na licu mjesta). Planina visine 1.798 metara je od vremena prvih posjetilaca poznata kao jedno od najljepših mjesta sa panoramskim pogledom u Švajcarskoj. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel Noćenje

4
DAN
DAN: CIRIH – BERN – LOZANA– ŽENEVA – ANEMAS (oko 290km)

Doručak. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prijestolnicu, smještenu uz rijeku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medvjeda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pješačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br. 49 u kojoj je živio Ajnštajn, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg vijeka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg vijeka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr–Dam iz 13. vijeka, palate Rumine, biblioteke, trgova Ripon, Palud i st. Fransoa. Silazak autobusom u donji dio grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela,šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u protestantski Rim, Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smještaj u hotel u mjestu Annemass koje je 10 km udaljeno od Ženeve. Noćenje.

5
DAN
DAN: ANEMAS – ŽENEVA – VEVEJ – MONTRE – ANEMAS (oko 170 km)

Doručak. Šetnja centralnim dijelom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvijetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sjedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sjedišta brojnih internacionalnih organizacija. Fakultativni izlet ”Evian, Vevej i Montre”. Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian – a koju su posjećivale sve značajnije kraljevske porodice. Odlazak u Vevej turističkog bisera na sjevernoj obali Ženevskog jezera, sjedišta svjetski čuvene konditorske industrije “Nestle“. Šetnja istorijskim centrom, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina. Slobodno vrijeme. Dolazak u Montre, mondensko mjesto jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera i svjetski poznatog džez festivala koji se održava od 1967 godine. Panoramsko razgledanje grada duž obale sa luksuznim hotelima, internacionalnim školama, čuvenim klinikama, spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon), opisanog kroz poemu lorda Bajrona „Zatvorenik iz Šijona”. Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane. Povratak u hotel. Noćenje.

6
DAN
DAN: ANEMAS – LUGANO – SEŽANA (oko 850 km)

Doručak. Polazak za Lugano. Dnevna vožnja pored Aoste, Novare. Dolazak u podnevnim satima u Lugano koji leži na sjevernoj obali, istoimenog jezera. Šetnja centralnim dijelom grada, za koji je odavno rečeno da je od svog izgleda i bajkovitog pejzaža u kome je smješten umio da napravio svoj najveći kapital: Trg Reforme sa gradskom vijećnicom, živopisne ulice oko katedrale San Lorenco, obalsko šetalište, elegantna trgovačka ulica Via Nasa sa kolonadama. Slobodno vrijeme. Noćna vožnja kroz Italiju, kraj Milana, Verone i Venecije. zatim Sloveniju. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane.

7
DAN
DAN: ZAGREB – BANJA LUKA – ZENICA – SARAJEVO

Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

Uslovi putovanja

Cijena uključuje

prijevoz modernim turističkim autobusom

četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Cirihu (2) u hotelu kategorije 2*; u Anemasu (2) u hotelima kategorije 2*

razgledanja gradova prema programu

usluge vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

Fakultativni izleti

Gradska taksa koja se plaća u Cirihu u hotelu – 5,00 CHF po osobi

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Važne napomene

FAKULTATIVNI IZLETI

● Cjelodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“ u trajanju od oko 10 sati. (prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu ( Weggis – Vitlnau – Schwyz – Altdorf – Lucern ) i usluge vodiča.

● Poludnevni Izlet autobusom “Vevej i Montre” u trajanju od oko 5 sati. (prevoz autobusom, razgledanja i obilasci prema programu i usluge vodiča).

● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u eurima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cijene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ŠVAJCARSKA I LIHTENŠTAJN”

● Rok za prijavljivanje je najkasnije deset dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

● Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a

2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a

●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. 

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●